maandag 4 juni 2012

Lilly skirt 3, met aanpassing


Ik ben zo weg van de Lilly skirt van Boo! designs. Het is simpel en mooi resultaat. Ik heb nu de bovenkant met zelfde stof gedaan als de randjes. De randjes heb ik van 5 cm naar 6 cm verbreed. Effectief dus 0,5 cm die je meer ziet, maar dat ziet er nog mooier uit vind ik. Dit heb gedaan zodat er genoeg hartjes te zien zijn. Voor de oplettende kijker, de hartjes stof was niet recht (liep zelfs golvend). Volgende keer lange liniaal mee als ik stippen of hartjes stof koop.

Hier zie je de verschillen tussen de 2 rokken.

Ik moet nu echt afkicken van deze rok. Ik heb nu een romper-pakje, korte broek, tuniek, pillowcase dress, laguna rok en een tuniek voor mezelf op het verlanglijstje staan en kan nog wel wat bedenken. Ik wou dat het zomervakantie was. Anne vind het bouwen van torens erg leuk samen met papa, kan ik lekker foto's nemen.4 opmerkingen:

 1. Wat een leuke aangepaste uitvoering,heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het rokje snoezig. Ik kan me voorstellen dat als een modelletje leuk maakt je er wel meer van wilt maken...

  Wat de blinde rits van de Elodie betreft. In die versie met roezel zit geen rits, omdat ik twee rokbanen extra heb gebruikt, dus het bovenstukje zit daar glad aangestikt. En met rimpelelastiek (op het spoeltje) heb ik langs de naad twee keer een ronde gestikt, waardoor de jurk getailleerd wordt. Het ceintuurtje verbergt het rimpelelastiek... Héél makkelijk en snel te maken op deze manier. Wel moet je voor dit modelletje een soepel katoentje gebruiken denk ik... De Stenzo die ik heb gebruikt was er super voor, die is niet al te dik en lekker soepel.

  Groetjes, Collie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie rokjes, leuke foto ook bij de toren van blokken!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik dacht dat ik al gereageerd had op deze leuke rokjes, maar blijkbaar niet. Leuke vrolijke stofjes heb je gebruikt!
  Bedankt voor je felicitatie, ik ben nu 21weken dus ik kan aftellen!

  Groetjes Mama C

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Je bericht komt zo vlug mogelijk op het blog!