zondag 20 januari 2013

Gevoerde handschoenen met eigen patroon


De set van handschoenen, sjaal en muts is eindelijk compleet. Vorig jaar had ik handschoenen gemaakt m.b.v. een Farbenmix e-book. Die handschoenen waren te groot voor Anne's handen en er kon sneeuw in komen, omdat hij te kort was. Dus ik heb nu zelf een patroon getekend samen met Anne. Het gele op de foto hieronder is haar hand. De eerste handschoen van dit patroon was te smal, omdat haar pols natuurlijk smaller is dan haar hand. De handschoen ging met moeite aan. Ik had helaas geen proefversie gemaakt. Dus 1 borduurtje voor niks gemaakt en andere borduur heb ik kunnen redden door met de naadtoeslag te spelen. Daarna heb ik het patroon aangepast, en weer een nieuw borduurtje gemaakt. Het zwarte patroon heb ik hiervoor uiteindelijk gebruikt. Ik heb die getekend op plastic, zodat het borduurtje op dezelfde plaats komt.


Deze handschoenen zitten perfect en sneeuw heeft geen kans meer.


Anne is blij met haar "tuinvogels". Zo noemt ze de geborduurde vogels op haar wanten. Ze kent er door onze fotohobby al veel bij naam. Bij dit weer zie je er ook heel veel in de tuin. 
Ik ben wel benieuwd of ik morgen op mijn werk kan komen, want hier is heel veel sneeuw gevallen. Meer dan 30 cm op sommige stukken, omdat het waaide.

5 opmerkingen:

 1. Oh, zo'n leuke handschoenen, mooi en warm dat is een combinatie die ik nog niet tegenkwam.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke wanten, en de vogels zijn ook geinig. Je dochter is een lekker lachebekkie.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi!!en wat mooie foto's, schattig die volgeltjes. Succes op de weg!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh, wat een heerlijke wanten. Fijn dat ze nu zo goed aansluiten.
  En wat staat je dochter geweldig op de foto.

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Je bericht komt zo vlug mogelijk op het blog!