zaterdag 18 oktober 2014

Voeddingskussenhoezen voor Chicco Boppy tutorialHierboven zie je de eerste hoes die ik maakte, later mooier is sluiting mooier. Ik heb dan onder andere grotere kamsnaps gebruikt maat 20 i.p.v. 16.  Alle kussen hoezen zijn gemaakt passend bij accessoires die altijd op de bank liggen. Toen Anne een baby was had ik een voeddingskussen van Jollein. Die was erg groot en onhandelbaar. Er kwamen bij verschonen van de hoes irritante statische balletjes uit. Dit kussen van Chicco lekker klein, stevig, dik en heeft geen balletjes vulling! Nadeel van Chicco kussen is dat Anne er heel blij mee is. Het past perfect om haar heen.Op het kussen legt ze dan de tablet en spelen maar op de bank. Ze vind dat ik maar een nieuw kussen moet kopen voor de baby :). 

Chicco boppy kussen kun je bij Amazon.fr goedkoop kopen. Als de aanbieder Amazon is dan zijn de verzendkosten  gratis als je boven de 25 Euro uit komt. Hier zie je de goede sluiting. Ik vind de achterkant erg mooi.Van de auto stof heb ik meerdere spulletjes gemaakt voor de baby.Deze Farbenmix stof heb ik al heel lang en vind ik super mooi.

Dit zijn twee hoezen met molton aan een kant. Deze passen onder de andere hoezen. Tip laat de kamsnaps wel verspringen want anders word het wel een hard geheel.De boederijstof is de lievelingsstof van Anne en Kees.

Ik geloof dat ik wat te veel hoezen heb gemaakt, maar ik word wel vrolijk van al die stofjes en combi's :). 

Bij het kussen hierboven heb ik een handleiding gemaakt. Ik heb expres alle stukken in een ander kleurtje zodat je goed kan zien wat waar voor is. 


Gebruik als patroon de originele hoes keer die binnenste buiten.Sluit de rits. Spelt binnen ring op elkaar en vouw dubbel. Zoals je hier boven kan zien en teken nu je eigen patroon. Koop dus geen patroon zoals ik heb gedaan :s, want die van mij klopte niet. Ik heb van boerderijstof de bovenkant gemaakt. De onderkant verdeel je in twee stukken. Mijn kooppatroon had 5 cm aan elke kant toevoegt. Dit is veel te weinig. Omdat ik alles al geknipt had zonder te testen. Heb ik een strook van 5 cm spijkerstof toevoegt (extra). Ik koos spijkerstof voor de stevigheid zonder extra te hoeven verstevigen. Effectief kom je dan op 8 cm extra aan elke kant. Dit is wel minimum. Verder voor de binnenring heb ik een strook van 6 cm bij 72 cm gebruikt. 72 cm is te lang, kan dus korter.Spijkerstof stroken vast gemaakt. Daarna doorstikken. Ik heb dit met een siersteek gedaan. Hierboven kan je met moeite zien dat ik bovenkant en onderkant op elkaar heb liggen , om zo te bepalen hoe sluiting vastgespeld moet worden.


 Sluiting vast gespeld. Opstaande spelden zijn om te controleren of het bij de achterkant goed gaat.


Kamsnaps erin.


Uiteinden bij sluiting vastgenaaid. Verder de strook van 6 cm bij 72 cm eraan vastgenaaid en afgewerkt met de lockmachine. Boerderij stof ook vast gemaakt aan strook 6 cm bij 72 cm en afgewerkt. Let op dat de uiteinden van onder en bovenkant mooi aan sluiten op strook. 


Strook van 6 cm bij 72 cm dubbel gevouwen en naar binnen geklapt bij de uiteinden. Daarna onderkant en bovenkant van het kussen vast genaaid. Spelden kan handig zijn om mooi uit te komen.


Afgewerkt met de lockmachine en keren maar! Klaar is de hoes.
1 opmerking:

Bedankt voor je reactie! Je bericht komt zo vlug mogelijk op het blog!